Master of Science Experiment Adlı E- Twinning Projemiz başladı.

02.01.2021 602

KISA İÇERİK BÖLÜMÜ:

Türkiye'den 10 farklı okulla birlikte ortağı olduğumuz, okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Hayriye AKAR tarafından yürütülen,  "Master of Science Experiment " (Bilim Deneyinin Ustası) adlı eTwinning  projemiz başlamıştır.  Proje sürecinde görev alacak olan öğrencilerimiz, her ay, belirlenen farklı temalarda deney videoları hazırlayarak yayınlayacaklardır.  Projemize katılacak olan yabancı ortaklarla birlikte, projemizi uluslararası bir boyuta taşımayı hedeflemekteyiz. Projemiz, Aralık 2020 itibariyle başlamış; Mayıs 2021 sonu itibariyle de tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerimizin farklı kültürden akranlarıyla "Bilimin Ortak Dilini" kullanarak bilimin doğasını keşfetmelerine, katkıda bulunmayı ümit ediyoruz.
Katılımcı Öğrencilerimiz:
Çağla Külcü (5/A Sınıfı)
Ece ÖZGEN (7/B Sınıfı)
Öykü İdil KAYA (5/D Sınıfı)
Sinan ŞİMŞEK (5/D Sınıfı)
Taha SÜLÜN (6/D Sınıfı)

PROJE HEDEFLERI
- Kalıcı öğrenme ortamı sağlayarak, öğrencilerin bilişsel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunmak,
- Öğrencileri bilimsel çalışmalara özendirmek ve onların yeteneklerini ortaya çıkarmak
- Fen Bilimleri derslerinin deney ve etkinlik ağırlıklı yürütülmesini teşvik etmek,
- Eğitimde iyi örnekler oluşturmak,
- Video çekimleri ile öğrencilerin özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunmak
-Farklı kültürlerden veya ülkelerden gelen deney videoları ile öğrencilerimizin bilimi ortak bir dil olarak kullanabileceklerini göstermek istiyoruz.

- Contributing to their academic development by providing a permanent learning environment,
- Encouraging scientific studies and revealing their abilities
- Encouraging science courses to be conducted with emphasis on experiments and activities,
- Setting good examples in education,
- Contributing to the development of self-confidence by shooting videos
-We want to show our students that they can use science as a common language with videos from different cultures.

02-01-2021