METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNE YAPTIĞIMIZ GEZİDEN KARELER

Meteoroloji Gezisi

Okulumuz 8A ve 8B sınıfı öğrencileri tarafından, Fen Bilimleri dersi "İklim ve Hava Hareketleri" konusu kazanımları çerçevesinde gözlem yapmak üzere, Kocaeli Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'ne ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Gözlem ziyareti sürecinde, istasyon görevlisi İrfan AYDINOĞLU tarafından, öğrencilerimize rasat verilerinin sisteme işlenmesi, gözlem sahasında hava ve toprak sıcaklığı ile basınç ve nem ölçümlerinin yapılması süreci, rüzgâr oluşumu, yağmur bulutları ile ilgi bilgiler verilmiştir. Bunun yanı sıra  sıcaklık, nem ve rüzgar hızı ölçüm aletleri, yağmur havuzu vb. dzenekler de öğrencilere tanıtılmıştır.

Güler yüzleri, ilgi ve destekleri için Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'ne; otobüs desteği için ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz.

12.10.2023 150