Orman Mahkemesi Kurgu Oyunumuz Ankara'da Bildiri Olarak Sunuldu

Orman Mahkemesi Kurgu Oyunumuz Ankara'da Bildiri Olarak Sunuldu

Orman Mahkemesi 


Okulumuzda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nda 5E Sınıfı'nda öğrenim gören öğrencilerin Fen Bilimleri dersi kapsamında gerçekleştirdikleri "Orman Mahkemesi" isimli gölge oyunu, 7-8 Ekim 2023 tarihlerinde, Ankara'da gerçekleştirilen III. Disiplinlerarası Fen Eğitimi Öğretmenler Konferansı'nda (DİFEÖK) bildiri olarak sunuldu. 

Oyun, Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında olan bitki ve hayvanlardan oluşan 25 canlının bir mahkeme kurarak insanları yargılamaları üzerine kurgulanmış; Fen Bilimleri dersi kapsamında; Türkçe, Görsel Sanatlar ve Bilişim Teknolojileri disiplinlerinin işbirliği ile gerçekleştirilmiş bir çalışmadır. 

Oyunun kurgulanması ve sunulması sürecinde Fen Bilimleri Öğretmeni Hayriye AKAR, Türkçe Öğretmeni Fatma Pekasıl AÇAR, Görsel Sanatlar Öğretmeni Demet RUŞHAN, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Musa ÖZÇELİK birlikte görev almışlardır. İçeriğin bilimsel denetimi ise Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Programı öğretim üyeleri Prof. Dr. Naim Uzun ve Doç. Dr. Mustafa Yadigaroğlu tarafından yapılmıştır.

25 öğrencinin görev aldığı, 70 öğrencinin ise izleyici olarak katıldığı oyunun, öğrencilerden gelen dönütler doğrultusunda güncellenerek daha geniş bir kitleye sunulması planlanmaktadır.

 

Proje koordinatörü Hayriye AKAR öğretmenimize ve destek olan tüm öğretmenlerimize teşekkürler. Öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz. 

12.10.2023 178

12-10-202312-10-2023